Η Πρυτανεία Μπουραντώνη εμπαίζει τους φοιτητές... Να ανακοινωθεί ΤΩΡΑ το Πρόγραμμα Εξεταστικής!

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2020-2021
Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2021

Από την έναρξη της πανδημίας ολόκληρη η κοινωνία, και κατ’ επέκταση και εμείς οι φοιτητές, ερχόμαστε αντιμέτωποι με μία νέα πραγματικότητα, έντονα επηρεασμένη από την αβεβαιότητα που “παράγει” η νέα κοινωνικοοικονομική και υγειονομική κρίση στη χώρα μας. Σε αυτές τις συνθήκες, ως φοιτητές προσμένουμε με αγωνία κάποια ανακοίνωση για την επερχόμενη εξεταστική, όμως, η Σύγκλητος του ΟΠΑ προτιμά να μας κρατά στο σκοτάδι.

Σύμφωνα με το ανανεωμένο ακαδημαϊκό ημερολόγιο απομένει λιγότερο από ένας μήνας μέχρι την έναρξη της χειμερινής εξεταστικής περιόδου. Παρόλο που τα προηγούμενα χρόνια οι φοιτητές του ΟΠΑ γνώριζαν το πρόγραμμα της εξεταστικής ακόμη και από το Νοέμβρη, φέτος δεν έχουν κανένα στοιχείο ούτε καν για τον τρόπο που θα διεξαχθεί αυτή. Συγκεκριμένα, ενώ όλο αυτό το διάστημα συνεδριάζει κανονικά η Σύγκλητος, δεν έχει συζητήσει καθόλου το ενδεχόμενο διεξαγωγής της εξεταστικής δια ζώσης ή εξ’ αποστάσεως, ούτε έχει ανακοινώσει κάποιο ενδεικτικό πρόγραμμα. Για άλλη μία φορά, η Πρυτανεία Μπουραντώνη βρίσκεται «πίσω» από τις εξελίξεις σε ότι αφορά τον προγραμματισμό των φοιτητών, αδιαφορώντας πλήρως για αυτούς.

Αναρωτιόμαστε, πώς είναι δυνατόν άλλα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα να έχουν ανακοινώσει ήδη πρόγραμμα εξεταστικής μεταξύ των οποίων το ΑΠΘ και ΕΚΠΑ αλλά την ίδια στιγμή το ΟΠΑ να μένει αμέτοχο, αναμένοντας κάποια πιθανή οδηγία του Υπουργείου. Απ’ ό,τι φαίνεται, στην Πρυτανεία Μπουραντώνη δεν καίγεται καρφί για το αυτοδιοίκητο του ΟΠΑ προτιμώντας να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες της και να κρύβεται πίσω από αποφάσεις άλλων.

Στη δεδομένη περίοδο που βιώνουμε είναι αδιανόητο και αντιεκπαιδευτικό να γινόμαστε αποδέκτες τέτοιας αδιαφορίας. Για το λόγο αυτό, καταγγέλλουμε τη συμπεριφορά της Πρυτανείας και την καλούμε ακόμη και τώρα, στο «και πέντε», να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ενημερώσει επιτέλους τη φοιτητική κοινότητα για την επερχόμενη εξεταστική περίοδο.

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης