Παροχή ίντερνετ σε όλους τους φοιτητές που διαμένουν στη Φοιτητική Εστία

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2020-2021
Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020

Τους τελευταίους μήνες, η εκπαιδευτική διαδικασία, λόγω των συνεπειών της πανδημίας, έχει μετατοπιστεί στον ψηφιακό κόσμο με τις διαλέξεις να γίνονται διαδικτυακά όπως επίσης και η εξεταστική ενός αριθμού μαθημάτων. Έχει παρατηρηθεί, δυστυχώς, πως τα περισσότερα δωμάτια στη Φοιτητική Εστία Αθηνών (ΦΕΑ), όπου διαμένει μια μεγάλη μερίδα φοιτητών του ΟΠΑ, δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ή η σύνδεσή τους είναι ανεπαρκής για να υποστηρίξει τις ανάγκες ενός διαδικτυακού μαθήματος.

Κάθε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα οφείλει να μεριμνά με κάθε τρόπο για τη διασφάλιση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας. Για το λόγο αυτό, ως υπεύθυνοι εκπρόσωποι φοιτητών απαιτούμε την άμεση ενεργοποίηση της Φοιτητικής Λέσχης και της Συγκλήτου του ΟΠΑ ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διεργασίες για τη διασφάλιση της δυνατότητας, από μέρους των φοιτητών της Εστίας, να συμμετέχουν απρόσκοπτα στην εξ αποστάσεως εκπαιδευτική διαδικασία. Συγκεκριμένα, προτείνουμε την εγκατάσταση ενισχυτών σήματος σε κάθε δωμάτιο της ΦΕΑ καθώς και εγκατάσταση router σε κάθε όροφο της ΦΕΑ ώστε να δημιουργείται ένα δίκτυο για κάθε όροφο.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, οφείλουμε να επιδεικνύουμε γρήγορα αντανακλαστικά και να ανταποκρινόμαστε υπεύθυνα στο ρόλο μας ως θεσμικοί εκπρόσωποι των ακαδημαϊκών φορέων του Δημόσιου Πανεπιστημίου.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό αίτημα που καταθέσαμε στη Φοιτητική Λέσχη του ΟΠΑ εδώ.

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης