Παροχή δωρεάν τάμπλετ στους φοιτητές του ΟΠΑ

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2020-2021
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

Από τον περασμένο Μάρτιο εξαιτίας της πρωτοφανούς πανδημίας η καθημερινότητα έχει «μετατοπιστεί» στον ψηφιακό κόσμο. Η εξ’αποστάσεως εργασία είναι πλέον κατά 40% ηλεκτρονική βάσει νόμου. Στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση όλο και περισσότερο προτρέπεται η εξ΄αποστάσεως διδασκαλία. Το ίδιο συμβαίνει και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όπου σχεδόν εξ΄ολοκλήρου οι διαλέξεις πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά.

Υπό αυτό το πρίσμα, μία τετραμελής οικογένεια έχει ανάγκη τουλάχιστον τρεις συσκευές καθημερινά ώστε να μπορούν τα μέλη της να ανταπεξέλθουν στην νέα πραγματικότητα. Σε αυτές τις συσκευές δεν μπορούμε να συμπεριλάβουμε τα κινητά τηλέφωνα καθώς ήδη έχουν παρουσιάσει πολλά προβλήματα συνδεσιμότητας.

Πιο συγκεκριμένα, προτείνουμε οι φοιτητές που δεν έχουν διαθέσιμη ηλεκτρονική συσκευή για τη συνέχιση των σπουδών τους, να μπορούν να το γνωστοποιούν στο πανεπιστήμιο μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην ιστοσελίδα του ΟΠΑ.

Κάθε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα οφείλει να μεριμνά με κάθε τρόπο για τη διασφάλιση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας και την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Για το λόγο αυτό ως υπεύθυνοι εκπρόσωποι φοιτητών απαιτούμε την άμεση χορήγηση τάμπλετ στους φοιτητές του ΟΠΑ.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό αίτημα που καταθέσαμε στη Σύγκλητο του ΟΠΑ εδώ.

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης