Η κανονικότητα της καταστολής και της ασφυξίας

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2019-2020
Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σήμερα Δευτέρα 11/11 στον πανεπιστήμιο μας, στο χώρο που σπουδάζουμε και αναπαράγουμε τις κοινωνικές μας διεργασίες συντελέστηκε μία ακόμα πράξη του οργανωμένου σχεδίου υποβάθμισης του Δημόσιου πανεπιστήμιου και κυρίως καταστρατήγισης των Δημοκρατικών δικαιωμάτων από την κυβέρνηση της ΝΔ. Οι αστυνομικές αρχές με εντολή Κεραμέως και Χρυσοχοΐδη είχαν εγκλωβίσει φοιτητές στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ και απειλούσαν με συλλήψεις, επειδή διαφώνησαν με το αυθαίρετο κλείσιμο της σχολής.

Αναρωτιόμαστε αν η «περίφημη» κανονικότητα είναι να κλείνουν αυθαίρετα οι πανεπιστημιακές σχολές και να τις περιφρουρούν τα ΜΑΤ και αν για οποιαδήποτε κοινωνική διαμαρτυρία η απάντηση θα είναι η σύλληψη...γιατί όλα τα γεγονότα συνηγορούν σ’αυτή την κατεύθυνση.

Για κάθε μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας και για κάθε πολίτη αυτής της χώρας ανεξαρτήτως ιδεολογικής προέλευσης ή κομματικής τοποθέτησης, η απερίφραστη καταγγελία περιστατικών αναίτιας καταστολής αποτελεί απλώς την προστασία της ελεύθερης έκφρασης καθενός από εμάς.

Καλούμε όλους τους φοιτητές του ΟΠΑ να πυκνώσουμε τη δράση μας εντός του πανεπιστημίου μας, ώστε να προστατέψουμε την ίδια την ύπαρξη του. 

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης