ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2018-2019
Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019

Η κανονικότητα της καταστολής και της ασφυξίας

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σήμερα Δευτέρα 11/11 στον πανεπιστήμιο μας, στο χώρο που σπουδάζουμε και αναπαράγουμε τις κοινωνικές μας διεργασίες συντελέστηκε μία ακόμα πράξη του οργανωμένου σχεδίου υποβάθμισης του Δημόσιου πανεπιστήμιου και κυρίως καταστρατήγισης των Δημοκρατικών δικαιωμάτων από την κυβέρνηση της ΝΔ. Οι αστυνομικές αρχές με εντολή Κεραμέως και Χρυσοχοΐδη είχαν εγκλωβίσει φοιτητές στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ και απειλούσαν με συλλήψεις, επειδή διαφώνησαν με το αυθαίρετο κλείσιμο της σχολής.

Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019

Είναι ευθύνη όλων μας να δράσουμε συλλογικά απέναντι σε όσους εξισώνουν το μέλλον μας με την ανεργία και την οικονομική ανέχεια

Την Πέμπτη 24/10, το Δημόσιο Πανεπιστήμιο δέχθηκε για ακόμη μια φορά επίθεση από την κυβέρνηση της ΝΔ, που ψήφισε την αυτοματοποιημένη διαδικασία επαγγελματικής ισοδυναμίας των πτυχίων των Κολλεγίων με αυτά των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Στο άρθρο 168 του Σ/Ν «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις», αναφέρεται το εξής:

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019

Με ρίψη χημικών προσπαθούν να πνίξουν την Δημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση

Το μεσημέρι της Τετάρτης 30/10 γίναμε μάρτυρες άλλης μιας ωμής επέμβασης των δυνάμεων καταστολής στο ΟΠΑ (πρώην ΑΣΟΕΕ). Οι αστυνομικές αρχές τρομοκράτησαν την πανεπιστημιακή κοινότητα κάνοντας αλόγιστη χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης εντός του προαύλιου χώρου του Πανεπιστημίου προσθέτοντας στη δράση τους άλλη μια επίθεση στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Οι πράξεις αυτές ήρθαν να προστεθούν στις συνεχόμενες επιχειρήσεις που πραγματοποιεί η αστυνομία στον περιβάλλοντα χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019

Δηλώσεις Μαθημάτων & Συγγραμμάτων

Η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων επιλογής μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 23/10 έως την Τετάρτη 13/11, μέσω της ιστοσελίδας της ηλεκτρονικής γραμματείας.

Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2019

Οι κοινωνικές κατακτήσεις δεν καταργούνται με νόμους

  To ακαδημαϊκό άσυλο αποτελεί κανόνα εθιμικού δικαίου ήδη από την ίδρυση των πρώτων Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, ενώ στην Ελλάδα θεσμοθετήθηκε επίσημα το 1982 με το Νόμο 1268 και ίσχυε με μικρές διαφορές ως την κατάργησή του το 2011 (Ν. 4009/11) για να επανέλθει θεσμικά το 2017 (Ν. 4485/17). Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι ο Νόμος για το άσυλο προέβλεπε ρητά ότι επιτρέπεται η «επέμβαση δημόσιας δύναμης χωρίς την άδεια του Πρυτανικού Συμβουλίου (αυτεπαγγέλτως δηλαδή) σε περιπτώσεις τέλεσης αυτόφωρων κακουργημάτων ή εγκλημάτων κατά της ζωής και ύστερα από απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση». Η θεσμοθέτηση του ασύλου λοιπόν αποτέλεσε και αποτελεί μια αγωνιστική, κοινωνική και δημοκρατική κατάκτηση του φοιτητικού κινήματος και ευρύτερα της κοινωνίας. Στόχος του ασύλου ήταν η προάσπιση της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, της προστασίας της ακαδημαϊκής σκέψης, έρευνας και διδασκαλίας.

Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2019

Ενεργοποίηση Λογαριασμών Πρωτοετών Φοιτητών

Οι πρωτοετείς φοιτητές του ΟΠΑ καλούνται από την Τετάρτη 9/10/2019 να ενεργοποιήσουν τους κωδικούς τους μέσω της πλατφόρμας uregister.

Οι φοιτητές θα μπορούν να λάβουν πιστοποιητικό σπουδών στο ακαδημαϊκό τους e-mail κάνοντας πρώτα αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής γραμματείας.

27/03/2018 prytanis

Ένοχη σιωπή διοίκησης Καραμάνη για την παραίτηση Κυριακίδου...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ